توله کاراکالهای زنده گیری شده در کرمان تلف شدند

دو توله کاراکال زنده گیری شده در کرمان تلف شدند

متاسفانه دو توله کاراکالی که پس از مرگ مادرشان، چند روز قبل توسط محیط بانان شهرستان سیرجان پیدا شده بودند، از بین رفتند.

این در حالی است که بر اساس تصاویر منتشر شده بیش از یک ماه از عمر توله ها گذشته و هر دو توله سالم بوده اند.

 

مرگ توله کاراکال ها در شرایطی اتفاق افتاد که بر اساس نظر کارشناسان و متخصصان کلینیک حیات وحش پردیسان توله ها می بایست در کوتاه ترین زمان ممکن به تهران منتقل شده و تحت رژیم غذایی (تغذیه با شیر مخصوص گربه سانان) و شرایط درمانی ویژه ای قرار می شدند.

 

اما اتلاف وقت و ناهماهنگی موجود در بین بخش های مرتبط و تصمیم گیرنده در سازمان حفاظت محیط زیست، انجام بروکراسی اداری و نامه نگاری جهت اخذ یک تصمیم اورژانسی، منجر به از اتلاف زمان و مرگ هردو توله کاراکال شد.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان در توضیح ماجرا گفت: پس از پیدا شدن توله کاراکال ها در سیرجان، موضوع به دفتر حیات وحش و دفتر حفاظت، شکار و صید سازمان اطلاع داده شده و در انتظار تصمیم گیری دفاتر مذکور در این خصوص بودیم.

محمود صفرزاده اظهار داشت: در طی این مدت توله کاراکال ها تحت نظر اساتید دامپزشکی قرار گرفتند که بر اساس گزارش ارائه شده از سوی دامپزشکان، توله ها دچار مشکلات متعددی بودند.

این اداره نهایت تلاش خود را برای نجات توله کاراکال ها انجام داده و از هیچ اقدام و هزینه ای برای نجات آنها مضایقه نشده و تحت نظارت تیمی از بهترین اساتید دامپزشکی کرمان بودند اما بر اساس نظر دامپزشکان مشکلات متعدد ایجاد شده برای توله کاراکال ها قابل درمان نبود و در نهایت منجر به مرگ آنها شد.

دامپزشک کلینیک حیات وحش پارک پردیسان در این باره گفت: در تصاویر منتشر شده از دو توله کاراکال مشخص است که بر خلاف توضیحات ارائه شده، سن توله ها چند روزه نبوده بلکه حدود ۴۵ روز از تولد آنها گذشته و در شرایطی نبودند که از بین بروند و نتوان آنها را زنده نگه داشت.

دکتر ایمان معماریان اظهار داشت: به احتمال بسیار زیاد استفاده از شیر نامناسب مثل شیر گاو و سر پستانک گشاد تر از حد معمول منجر به وارد شدن میزان زیادی شیر به معده و ریه توله کاراکال ها شده است.

همین امر موجب بروز اسهال و مشکلات تنفسی در توله کاراکال ها شده و عدم اصلاح شیوه تغذیه و ادارمه اسهال نیز منجر به مرگ آنها شده است.

از ابتدا پیگیر انتقال فوری توله کاراکال ها به تهران بودیم تا بتوانیم اقدامات لازم برای بهبود و نجات آنها را انجام دهیم اما متاسفانه این اتفاق صورت نگرفت و دو گونه جانوری با ارزش از بین رفتند.

مقایسه تاریخ درج شده بر روی نخستین گزارش دامپزشکی (۹۴/۱/۲۹) با تاریخ دومین گزارش (۹۴/۲/۱) نشان می دهد حداقل چهار روز (و شاید بیشتر) از زمان مشاهده و کشف توله کاراکال ها در سیرجان گذشته و در این مدت شرایط آنها هر لحظه وخیم تر شده است.

درصورتیکه اگر از همان ابتدا به توصیه کارشناسان عمل شده بود و فارق از ملاحظات و بروکراسی اداری، انتقال فوری توله کارکال ها به تهران در دستور کار قرار می گرفت به احتمال فراوان دو توله کاراکال ارزشمند تحت شرایط تغذیه و درمان مناسب قرار گرفته و از بین نرفته بودند.

مطالب مرتبط...

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...