آبگرمکن های خورشیدی در منازل روستاییان جنگل نشین لردگان نصب شد

آبگرمکن های خورشیدی در منازل روستاییان جنگل نشین لردگان نصب شد

به منظور جلوگیری از قطع درخت توسط جنگل نشینان جهت تامین سوخت و گرم نمودن آب، تعدادی آبگرم خورشیدی در منازل روستاهای دور افتاده مناطق جنگلی استان چهارمحال و بختیاری نصب و راه اندازی شد.

بر اساس مطالعات صورت گرفته هر خانوار در مناطق جنگل نشین ماهیانه یک درخت ۲۰۰ کیلویی را قطع کرده و جهت گرم نمودن آب و فضای خانه از آن استفاده می کند و بر همین اساس سالیانه هفت میلیون متر مکعب چوب درختان و بوته های جنگلی در کشور به هیزم تبدیل می شود.

 

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، دیروز سه شنبه در مراسم نصب و راه اندازی آبگرمکن های خورشیدی در روستاهای مناطق جنگل نشین شهرستان لردگان با اشاره به اینکه لردگان منطقه ای سردسیر است و مردم برای تأمین سوخت به قطع درختان جنگلی روی آورده اند، اضافه کرد: با نصب آبگرمکن های خورشیدی در این مناطق، به بحران قطع درختان جهت تامین سوخت پایان داده می شود.

 

مسعود منصور ادامه داد: با توجه به اهمیت این امر، در سال جاری تاکنون تعداد ۶۰۰ آبگرمکن خورشیدی را خریداری کرده و در مناطق بحرانی نصب کرده ایم.

 

وی تصریح کرد: حتی اگر گاز به مناطق روستایی برسد، استفاده از آبگرمکن خورشیدی به دلیل نداشتن آلاینده های زیست محیطی ارجح خواهد بود.

منصور با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد از هزینه ی خرید آبگرمکن خورشیدی را منابع طبیعی و ۲۰ درصد آن را روستاییان پرداخت کرده اند، خاطر نشان کرد: با تأمین منابع مالی از سوی دولت در همه مناطق بحرانی و جنگلی کشور آبگرمکن های خورشیدی نصب خواهد شد.

سالیانه هفت میلیون متر مکعب چوب، و بوته بعنوان هیزم برای تامین سوخت مصرف می شود

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین یادآور شد: سالانه هفت میلیون مترمکعب هیزم، چوب و بوته کنی برای تأمین سوخت مورد استفاده مردم مناطقی قرار می گیرد که در بحران سرما و کمبود سوخت قرار دارند.

منصور همچنین اظهار امیدواری کرد تا پایان برنامه ششم توسعه کشور مصرف چوب برای تامین سوخت را به صفر برسانیم.

وی افزود: تأمین اصلی سوخت بر عهده وزارت نفت است و کار منابع طبیعی در واقع تحقق برنامه های این وزارتخانه است.

منصور در پایان یادآور شد: مناطق بحرانی را شناسایی و در اختیار وزارت نفت قرار داده ایم تا جزو اولویت های تامین سوخت قرار بگیرد.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در مراسم راه اندازی آبگرمکن های خورشیدی در روستای له دراز – لردگان گفت: استفاده از انرژی های خورشیدی، ضمن جلوگیری از قطع درختان، الگوی مصرف سوخت جنگل نشینان را تغییر می دهد.

به گزارش پیام طبیعت بهمن افراسیابی گفت: سازمان جنگلها با ارائه پروژه ای به عنوان نصب آبگرمکن های خورشیدی با رفع بخشی از نیاز انرژی جنگل نشینان وابستگی آنان را در استفاده از چوب و هیزم کاهش می دهد.

هر خانوار ماهیانه یک درخت ۲۰۰ کیلوگرمی را قطع می کند

افراسیابی همچنین در ادامه گفت: جنگل نشینان به علت عدم دسترسی به جایگاه های فروش نفت و گاز و عدم توان خرید فرآورده های نفتی برای تأمین انرژی موردنیاز از چوب درختان جنگلی استفاده می کنند.

وی گفت: با توجه به مطالعات انجام شده به طور متوسط هر خانوار در ماه حدود یک اصله درخت با وزن متوسط ۲۰۰ کیلوگرم را برای تامین آب گرم مصرف می کنند.

افراسیابی عنوان کرد: کشور ایران به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در بین نقاط جهان در بالاترین رده ها قرار دارد و میزان تابش خورشید در ایران بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلو وات ساعت در متر مربع در سال تخمین زده شده است و در اکثر نقاط کشور بیش از ۳۰۰ روز آفتابی وجود دارد که استفاده از انرژی های نو به دلیل دارا بودن هزینه های پایین می تواند از آلودگی های زیست محیطی بکاهد.

وی حفاظت، تأمین آب گرم رایگان در هوای ابری و برفی، مقاوم بودن این سیستم در برابر بادهای سنگین، دارا بودن امنیت، بدون صدا و آلایندگی زیست محیطی، قابلیت انتقال به مکان های دیگر و مقاومت در برابر یخ زدگی را از مزایای آبگرمکن خورشیدی عنوان کرد.

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...